Aantal personen:
2 eetlepels zeezout
10 zwarte peperkorrels
4 theelepels suiker
2 stukken zalmfilet uit het middenstuk, samen 800 gr, met
vel
5 eetlepels grofgesneden dille
stukjes limoen om te garneren
Wrijf in een vijzel het zeezout, de peperkorrels en de suiker
fijn en wrijf beide zalmfilets hiermee rondom in.
Leg 1/3 deel van de dille op een vel plasticfolie.
Leg 1 zalmfilet met de velkant op de dille, verdeel hier 1/3
deel van de dille over, leg de tweede zalmfilet met de velkant
naar boven erop en verdeel de rest van de dille over de
zalm.
Vouw het plasticfolie dicht, leg een houten plank op de vis en
verzwaar die (bijvoorbeeld met volle conservenblikken).
Laat de gravad lax in de koelkast 24-36 uur marineren.
Snijd met een zalmmes de vis van het vel af.
Snijd de gravad lax in dobbelsteentjes en garneer met
limoen.
Serveer er mosterdsaus bij.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |